Την Τρίτη 28/1/2014 στις 11 π.μ. θα πραγματοποιηθεί ομιλία στο πλαίσιο της ενέργειας Industrial Technologies for Schools από ερευνητές του Εργαστηρίου Συστημάτων Παραγωγής & Αυτοματισμού του Πανεπιστημίου Πατρών. Η ενέργεια αυτή εντάσσεται στις δραστηριότητες προβολής του Ευρωπαϊκού Συνεδρίου Industrial Technologies 2014 - Smart Growth through Research and Innovation (http://www.industrialtechnologies2014.eu).

Στην ομιλία και στη συζήτηση που θα ακολουθήσει θα γίνει αναφορά στη σημερινή κατάσταση και στις μελλοντικές προοπτικές των σύγχρονων βιομηχανικών τεχνολογιών (νανοτεχνολογίες, προηγμένα υλικά, νέες τεχνολογίες παραγωγής)


Την Πέμπτη 16/1/2014 στις 9 π.μ. ο διακεκριμένος απόφοιτός μας (1983) κ. Μάριος Δικαιάκος, τακτικός καθηγητής Πληροφορικής στο Πανεπιστήμιο Κύπρου και πρόεδρος του Τμήματος Πληροφορικής από το 2010, θα δώσει διάλεξη στο σχολείο μας με θέμα τις επιπτώσεις των τεχνολογικών και άλλων εξελίξεων της εποχής μας στη μάθηση, την εργασία και τις προοπτικές απασχόλησης των νέων Ελλήνων.

Τα κύρια σημεία της παρουσίασής του φαίνονται στους παρακάτω συνδέσμους:

http://www.cs.ucy.ac.cy/~mdd/talks/131204-Dikaiakos-YouthSpark/assets/player/KeynoteDHTMLPlayer.html#0

http://www.cs.ucy.ac.cy/~mdd/talks/131204-Dikaiakos-YouthSpark.pdf