Run to Excellence

Πληροφορίες για συμμετοχή στην αθλητική διοργάνωση «Run to Excellence», που διοργανώνει το Πρότυπο Γυμνάσιο & Λύκειο της Βαρβακείου Σχολής, έναν αγώνα δρόμου 4χλμ με συμμετέχοντες από τα Πρότυπα και Πειραματικά σχολεία. (πληροφορίες)

 

Αποτελέσματα

 

Πιστοποιητικά επίδοσης μπορείτε να κατεβάσετε από εδώ (link)

 

 

 

Διαγωνισμός  ΄Μαθαίνοντας Επιστήμη μέσα από το Θέατρο΄

 Οι μαθητές της θεατρικής ομάδας  του σχολείου μας, που συμμετείχαν στην δράση που πραγματοποιήθηκε στις 31 Μαρτίου 2024 στην Ελληνογερμανική Αγωγή, με την παράσταση ΄΄Τάδε έφη Χρηστομάνος΄΄ απέσπασαν τα εξής βραβεία:

 Ειδικό βραβείο ΄΄Χιουμοριστικής Εισαγωγής΄΄

  • Βραβείο ΄΄Σκηνοθεσίας΄΄
  • Βραβείο ΄΄μουσικής επένδυσης΄΄

  Οι μαθητές  της θεατρικής ομάδας  είναι:

 Βαρκάτζας Παναγιώτης (Α1), Γρηγοριάδου Βάλια (Α1), Καρυδάκης Δημήτριος (Α2), Κουρκουλή Κωνσταντίνα (Γ2), Κουρκουλής Κυριάκος (Γ2), Κωνσταντινίδη Μάγδα (Α2), Κώστογλου Βαρβάρα (Α2), Λάγγα Ισαβέλλα (Α2), Λιακάκος Αναστάσιος (Α2), Μαυραγάννης Φίλιππος (Α2), Νταρίδη Κατερίνα (Α3)

 Υπεύθυνη εκπαιδευτικός: Γραμματικάκη Κλεοπάτρα

 Συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές!

 

 

 

Σχολικός γύρος Οικονομικής Ολυμπιάδας

Ο σχολικός γύρος  του διαγωνισμού της Οικονομικής Ολυμπιάδας πραγματοποιήθηκε από τις 19 έως 27 Μαρτίου. Οι μαθητές που έλαβαν μέρος συμπλήρωσαν ένα ηλεκτρονικό διαγώνισμα στο εργαστήριο πληροφορικής. Στον επόμενο γύρο, τον περιφερειακό προκρίνονται οι μαθητές που συγκέντρωσαν πάνω από 68%. Συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές που έλαβαν μέρος και ιδιαίτερα στους 10 που προκρίθηκαν στον επόμενο τον Περιφερειακό γύρο που θα διεξαχθεί στο Hellenic American College (Μασσαλίας 22, 10680, Αθήνα) το Σαββατοκύριακο 27-28 Απριλίου.

1

Αθανασοπούλου

Εριφύλη

Γ' Λυκείου

2

Αλιάγας

Χαράλαμπος

Β' Λυκείου

3

Γιαννακόπουλος

Χρήστος

Γ' Λυκείου

4

Καραγιάννης

Βασίλειος

Γ' Λυκείου

5

Κυρίτσης

Γιώργος

Γ' Λυκείου

6

Μαΐστρος

Παναγιώτης

Γ' Λυκείου

7

Μπορμπόλης

Ηλίας-Μάρκος

Γ' Λυκείου

8

Ρεγκλης

Άρης

Β' Λυκείου

9

Τζίμα

Ιωάννα

Γ' Λυκείου

10

Τραπάλης

Θεόδωρος

Γ' Λυκείου

 

Την υψηλότερη βαθμολογία από τους διακριθέντες του σχολείου συγκέντρωσε ο μαθητής Ρέγκλης  Άρης της Β΄ Λυκείου.

Την υψηλότερη βαθμολογία από τους μαθητές της Β΄ Λυκείου συγκέντρωσε ο μαθητής Ρέγκλης Άρης.

Την υψηλότερη βαθμολογία από τους μαθητές της Γ΄ Λυκείου συγκέντρωσαν οι μαθητές Μπορμπόλης Ηλίας- Μάρκος και Τράπαλης Θεόδωρος.

Υπεύθυνη εκπαιδευτικός

Σοφία Τακάογλου Οικονομολόγος

 

 

 

 

Πανελλήνιος Διαγωνισμός Ρητορικής στη Γαλλική γλώσσα

Οι μαθητές  Μίνως Κουρής- Μαυροφόρος , Μάγδα Κωνσταντινίδη,  Βασίλης Παντές , Ελένη Τσιλιγιάννη και  Ελση Χατζοπούλου, συμμετείχαν στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ρητορικής στη Γαλλική γλώσσα που διεξήχθη στη Θεσσαλονίκη. Η ομάδα πήρε εύφημο μνεία για την παρουσία της  ενώ στο αγώνισμα του διττού λόγου η Ελση Χατζοπούλου κατέλαβε την 3η θέση. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στα παιδιά μας

 

 

 

Διάκριση μαθητών της ομάδας MODEL UNITED NATIONS 

Οι μαθητές της ομάδας MUN (Προσομοίωσης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών) του σχολείου μας:

1 (Β2)

ΚΟΛΛΙΑΣ

ΦΩΤΗΣ

2 (Β3)

ΜΑΝΟΥΣΑΚΗΣ

ΜΙΧΑΛΗΣ

3 (Α1)

ΒΑΡΚΑΤΖΑΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

4 (Α1)

ΔΟΥΜΑ

ΕΜΜΕΛΕΙΑ

5 (Α2)

ΚΑΡΥΔΑΚΗΣ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ

6 (Α2)

ΚΑΓΚΕΛΑΡΗΣ

ΓΡΗΓΟΡΗΣ

7 (Α2)

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗ

ΜΑΓΔΑ

8 (Α2)

ΛΙΑΚΑΚΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΗΣ

9 (Α2)

ΜΑΥΡΑΓΑΝΝΗΣ

ΦΙΛΙΠΠΟΣ

10 (Α2)

ΠΑΠΑΖΟΓΛΟΥ

ΓΙΩΡΓΟΣ

11 (Α3)

ΜΕΛΙΣΣΟΥΡΓΟΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ

12 (Α4)

ΡΗΓΑ

ΕΙΡΗΝΗ

13 (Α4)

ΣΤΟΪΚΟΥ

ΝΙΚΗ

14 (Α4)

ΣΠΑΝΟΥ

ΜΑΡΙΑ

15 (Α4)

ΧΟΥΛΙΑΡΑ

ΕΛΕΝΗ

 έλαβαν μέρος στο 19ο Συνέδριο MUN που διοργάνωσε το Κολλέγιο Ανατόλια, 16-18 Φεβρουαρίου 2024. Και οι δεκαπέντε μαθητές εκπροσώπησαν το σχολείο μας επάξια συμμετέχοντας δυναμικά τόσο στις επιτροπές εργασίας όσο και στην ολομέλεια του συνεδρίου.  Οι μαθητές: Εμμέλεια Δούμα (Α1), Παναγιώτης Βαρκάτζας (Α1) και Δημήτρης Καρυδάκης (Α2) διακρίθηκαν ανάμεσα από 500 συνέδρους και 70 αποστολές σχολείων από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό και τους απονεμήθηκε Εύφημος Μνεία:

·         ΕμμέλειαΔούμα: Honourable Mention in the Economic and Social Council

·         ΠαναγιώτηςΒαρκάτζας: Honourable Mention in the Special Political and Decolonization Committee

·         ΔημήτρηςΚαρυδάκης: Honourable Mention in the Legal Committee

Την ευθύνη της προετοιμασίας των μαθητών είχαν οι εκπαιδευτικοί Αγγλικής Γλώσσας Σοφία Γκιόκα και Κουτσαγγέλου Βασιλεία, οι οποίες και συνόδευσαν την αποστολή στη Θεσσαλονίκη. Συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές!

 

Διαγωνισμός Στατιστικής

Το σχολείο συμμετείχε με τρεις ομάδες στην 1η φάση του διαγωνισμού Στατιστικής και οι δύο ομάδες που πέρασαν στη 2η φάση αποτελούνται από τους μαθητές
Πούπουζας Δημήτρης
Σπιθάκης Βαγγελης
Τσαπαρας-Πανκοβ Αλέξανδρος
Τσιντσιλώνη Άννα
Χατζηθεοδώρου Γιώργος
Χατζίκου Μυρσίνη

Θερμά συγχαρητήρια από το Σύλλογο Διδασκόντων και τη Διεύθυνση.

 

Διαγωνισμός Μαθηματικών "Ευκλείδης"

 Συγχαρητήρια στους μαθητές και μαθήτριές μας που είναι στους επιτυχόντες στον διαγωνισμό (Ευκλείδης) της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας και θα διαγωνιστούν και στην επόμενη φάση (Αρχιμήδης).
Αναλυτικά οι μαθητές και μαθήτριές μας είναι:

 

Α΄ ΛΥΚΕΙΟΥ
1. ΔΟΥΜΑ ΕΜΜΕΛΕΙΑ-ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ
2. ΚΑΓΚΕΛΑΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ
3. ΚΟΖΥΡΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
4. ΜΑΥΡΑΓΑΝΝΗΣ ΦΙΛΙΠΠΟΣ
5. ΜΕΛΙΣΣΟΥΡΓΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
6. ΠΑΠΑΝΙΚΟΣ ΕΚΤΩΡ
7. ΣΟΚΟΛΑΚΗ ΙΟΥΛΙΑ
8. ΣΩΧΩΡΙΤΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
Β΄ΛΥΚΕΙΟΥ
1. ΚΑΡΠΟΥΖΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
2. ΤΑΡΑΒΗΡΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
3. ΦΛΩΡΑ ΑΙΜΙΛΙΑ

Γ΄ΛΥΚΕΙΟΥ
1. ΒΑΓΓΕΛΑΤΟΣ ΘΕΟΦΡΑΣΤΟΣ

 


 

Πανελλήνιος Διαγωνισμός Φυσικής "Αριστοτέλης" 2024

Την Παρασκευή 8-12-2023 πραγματοποιήθηκε ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός Φυσικής «Αριστοτέλης» για την Γ΄Λυκείου. Στον διαγωνισμό έλαβαν μέρος 13 μαθητές και μαθήτριες του σχολείου μας, οι οποίοι έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό σε αυτή την επίπονη και υψηλού επιπέδου εξέταση, ενώ διατήρησαν το χαμόγελό τους μέχρι το τέλος. Τα γραπτά στάλθηκαν στο Τμήμα Φυσικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, όπου βαθμολογήθηκαν από επιτροπή βαθμολογητών.

   Οι μαθητές Παπαδάτος Μάρκος και Συροκάκης Δημοσθένης διακρίθηκαν και προκρίθηκαν στη Β΄ Φάση του διαγωνισμού, η οποία διεξήχθη την Παρασκευή 5-1-2024 στους χώρους του Τμήματος Φυσικής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Δικαίωμα συμμετοχής είχαν οι 44 πρωτεύσαντες της Α΄Φάσης. Πριν την εξέταση, προηγήθηκε η τελετή βράβευσης των μαθητών, στη διάρκεια της οποίας επιδόθηκαν οι Έπαινοι Συμμετοχής από τον ομ. Καθηγητή κ. Γεώργιο Θ. Καλκάνη και τον καθηγητή κ. Γεώργιο Τόμπρα. Οι μαθητές του σχολείου μας Συροκάκης Δημοσθένης και Παπαδάτος Μάρκος έλαβαν την 12η και την 22η θέση, αντίστοιχα.  Ο Διευθυντής και ο σύλλογος των διδασκόντων καθηγητών συγχαίρουν όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες του σχολείου που έλαβαν μέρος στο διαγωνισμό και τους εύχονται καλή επιτυχία σε ό,τι στοχεύσουν στη ζωή τους

 

 

Πανελλήνιος Διαγωνισμός Φυσικής "Αριστοτέλης" 2024

 Οι  μαθητές Παπαδάτος Μάρκος (10ος) και ο Συροκάκης Δημοσθένης (39ος) πέρασαν στην 2η φάση του Διαγωνισμού από την οποία θα προκύψει η πενταμελής ομάδα που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην Ολυμπιάδα Φυσικής. Θερμά συγχαρητήρια από το Σύλλογο Διδασκόντων και τη Διεύθυνση.

 

29ος Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός Αστρονομίας & Διαστημικής 2024

Οι μαθητές   Αλιάγας Χαράλαμπος (Β΄ Τάξη) και  Μελισσουργός Ιωάννης (Α'  Τάξη) πέρασαν στην 2η φάση του Διαγωνισμού  από την οποία θα προκύψει η πενταμελής ομάδα που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην Ολυμπιάδα Αστρονομίας στη Βραζιλία. Θερμά συγχαρητήρια από το Σύλλογο Διδασκόντων και τη Διεύθυνση.


 
 

Διαγωνισμός Μαθηματικών "Θαλής"

 Οι παρακάτω μαθητές του σχολείου μας πέτυχαν στην 1η φάση του διαγωνισμού "Θαλής" της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας. Η Διεύθυνση και ο Σύλλογος Διδασκόντων του Πρότυπου Λυκείου Βαρβακείου Σχολής, τους συγχαίρει και εύχεται καλή επιτυχία στη 2η φάση του διαγωνισμού "Ευκλείδης" το Σάββατο 20 Ιανουαρίου 2024.

 

 
Α΄ ΛΥΚΕΙΟΥ
1. ΑΝΔΡΟΥΤΣΟΠΟΥΛΟΥ ΟΛΓΑ
2. ΔΟΥΜΑ ΕΜΜΕΛΕΙΑ-ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ
3. ΖΑΒΑΛΗΣ ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ
4. ΚΑΓΚΕΛΑΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ
5. ΚΟΖΥΡΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
6. ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
7. ΜΑΥΡΑΓΑΝΝΗΣ ΦΙΛΙΠΠΟΣ
8. ΜΕΛΙΣΣΟΥΡΓΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
9. ΠΑΝΤΕΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
10. ΠΑΞΙΝΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
11. ΠΑΠΑΝΙΚΟΣ ΕΚΤΩΡ
12. ΣΟΚΟΛΑΚΗ ΙΟΥΛΙΑ
13. ΣΩΧΩΡΙΤΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
Β΄ΛΥΚΕΙΟΥ
1. ΚΑΡΠΟΥΖΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
2. ΤΑΡΑΒΗΡΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
3. ΦΛΩΡΑ ΑΙΜΙΛΙΑ

Γ΄ΛΥΚΕΙΟΥ
1. ΒΑΓΓΕΛΑΤΟΣ ΘΕΟΦΡΑΣΤΟΣ
 

 

8η Πανελλήνια μαθητική Προσομοίωση Επιτροπών του ΟΗΕ

Στην 8η Πανελλήνια μαθητική προσομοίωση Επιτροπών του ΟΗΕ "Μαθητές σε Ρόλο Διπλωμάτη", η οποία διεξήχθη στη Θεσσαλονίκη από 15 έως 18 Δεκεμβρίου, βραβεύτηκαν δύο μαθητές από την Γ' Λυκείου του σχολείου μας. Συγκεκριμένα, ο Κωνσταντίνος Καρεκλάς έλαβε το πρώτο βραβείο στην Επιτροπή για το Δικαίωμα της Ελευθερίας της Έκφρασης (Βραβείο Καλύτερου Εμπειρογνώμονα) και η Μάγδα Κοντολάτη  έλαβε το τρίτο βραβείο στην Επιτροπή για το Δικαίωμα στην απαγόρευση της Φυλετικής προπαγάνδας και της Ρητορικής μίσους (Εύφημος Μνεία).

Θερμά Συγχαρητήρια!!!

 

 

 

ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ MODELUNITEDNATIONS ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ